به گزارش خبرنگار مهر، جنگ ویتنام و اختلاف اعراب با رژیم اشغالگر قدس باعث شد طی چهار سال تعداد تیمهای شرکت کننده در مرحله مقدماتی مسابقات جام ملتهای آسیا از 9 تیم به 10 تیم ارتقا پیدا کند! همچنین همانند دوره نخست تیمهای برتر مناطق غرب، شرق و مرکزی به همراه میزبان، چهار تیم برگزار کننده مرحله نهایی دومین دوره جام ملتهای آسیا را تشکیل دادند.
بر خلاف دوره نخست، در منطقه غرب آسیا تیم ملی ایران در مرحله گروهی شرکت کرد و تیم هندوستان هم جانشین افغانستان شد تا چهار تیم ایران، اسرائیل، هندوستان و پاکستان برگزار کننده دیدارهای این منطقه باشند، مسابقاتی که از پنجم تا هجدهم دسامبر سال 1959 در ورزشگاه "ماهاراجه" شهر "کرالای" هندوستان برگزار شد.
تیم ملی ایران که با پیروزی 3 بر صفر برابر اسرائیل، مسابقات را به خوبی آغاز کرده بود، با دو شکست 4 بر یک برابر پاکستان و 3 بر یک برابر هندوستان، دور رفت را به پایان رساند. در دور برگشت تیم ملی کشورمان ابتدا برابر اسرائیل به تساوی یک بر یک رضایت داد و سپس با نتایج 4 بر یک برابر پاکستان و 2 بر یک مقابل هندوستان به پیروزی دست یافت.
البته این پیروزیها به تیم ایران کمکی نکرد زیرا در نهایت با هفت امتیاز در رده دوم گروه قرار گرفت تا از راهیابی به مرحله بعدی بازمانده و اسرائیل با هشت امتیاز نماینده غرب آسیا در دومین دوره جام ملتهای آسیا باشد. حذف ایران نخستین شگفتی این جام بود. مرحوم عباس حجری در بازی برگشت برابر پاکستان سه گل به ثمر رساند تا نخستین هت تریک تاریخ ایران در این جام به نام وی ثبت شود.
- نتایج ایران در مرحله مقدماتی این مسابقات به شرح زیر است:
* ایران 3 - اسرائیل صفر
گلها: حمید برمکی، عباس حجری و پرویز دهداری
* ایران یک - پاکستان 4
گل: ناصر حاجی مختار
* ایران یک - هند 3
گل: پرویز دهداری
* ایران یک - اسرائیل یک
گل: عباس حجری
* ایران 4 - پاکستان یک
گلها: عباس حجری (3 گل) و کامبیز جمالی
* ایران 2 - هند یک
گلها: پرویز دهداری (2 گل)
در منطقه شرق آسیا که مسابقاتش طی چهار روز در ورزشگاه "جالان بسار" سنگاپور برگزار شد، تیم ویتنام جنوبی با دو پیروزی 4 بر یک برابر سنگاپور و یک بر صفر برابر مالزی به عنوان تیم برتر این گروه راهی مرحله بعد شد و مالزی هم که با نتیجه 5 بر 2 سنگاپور را شکست داده بود، از راهیابی به مرحله نهایی این مسابقات باز ماند.
در نخستین دیدار منطقه آسیایی مرکزی که در ورزشگاه "ریزال مموریال" شهر مانیل برگزار شد، هنگکنگ با نتیجه 7 بر صفر از سد فیلیپین گذشت. دو روز بعد تیم تایوان هم با نتیجه 7 بر 4 فیلیپین را شکست داد تا تکلیف تیم صعود کننده از این منطقه به روز پایانی و دیدار هنگکنگ با تایوان کشیده شود. در آن بازی تیم تایوان با نتیجه 7 بر 4 از سد هنگکنگ گذشت و به عنوان صدرنشین این گروه جواز حضور در مرحله نهایی دومین دوره جام ملتهای آسیا را بدست آورد.
مرحله نهایی:
دومین دوره جام ملتهای آسیا طی روزهای 14 تا 21 اکتبر 1960 در ورزشگاه "هیوچانگ" شهر سئول برگزار شد. در نخستین مسابقه این جام، کره جنوبی با نتیجه 5 بر یک ویتنام جنوبی را شکست داد.
تیم ملی کره جنوبی در روز هفدهم اکتبر در دومین دیدار خود در دومین دوره مسابقات جام ملتهای آسیا با نتیجه 3 بر صفر از سد اسرائیل گذشت تا به دومین قهرمانیاش در این مسابقات امیدوارتر شود. ساعتی پس از این بازی، ویتنام جنوبی هم برابر تایوان با نتیجه 2 بر صفر شکست خورد.
اسرائیلیها با پیروزی 5 بر یک برابر ویتنام جنوبی تا حدودی به وضعیتشان سروسامان دادند اما کرهجنوبی با پیروزی یک بر صفر برابر تایوان در روز 21 اکتبر، با کسب سه پیروزی مقتدرانه دومین قهرمانیاش در جام ملتهای آسیا را جشن گرفت که البته در 51 سال گذشته نتوانسته این عنوان معتبر را در مهمترین تورنمنت فوتبال قاره کهن تکرار کند.
اسرائیل دو روز بعد در بازی آخر جام، با یک گل از سد تایوان گذشت و با کسب 4 امتیاز عنوان نایب قهرمانی را بدست آورد. تایوان با 2 امتیاز و ویتنام جنوبی بدون امتیاز ردههای سوم و چهارم را به خود اختصاص دادند.
نظر شما